Παναγία η Γοργοεπήκοος – Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η “Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Παναγία η Γοργοεπήκοος” είναι ένας πολυτελούς κατασκευής πρότυπος ξενώνας στην Ελλάδα που οι εγκαταστάσεις του πληρούν όλες τις κτηριακές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τέτοιου τύπου Μονάδες, καλύπτοντας ένα χώρο άνω των 4.000 τ.μ., με 34 δίκλινα δωμάτια, δύο μονόκλινα και τέσσερα διαμερίσματα συνολικής χωρητικότητας 78 κλινών.

Σκοπός της Μονάδας είναι η παροχή σε ειδικά και άρτια εξοπλισμένους χώρους, στέγης, τροφής, ιατροφαρμακευτικής και άλλης περίθαλψης, ψυχαγωγίας και προστασίας σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, άνδρες και γυναίκες, που κατοικούν κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου, αλλά και αλλού.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη της Υποστηριζόμενης Διαβίωσης εντός της Μονάδας συνδυάζοντας την ενίσχυση της ατομικής ανεξαρτησίας των ενοίκων με ένα υψηλό επίπεδο εξατομικευμένης φροντίδας και εξυπηρέτησης, δίδοντας την δυνατότητα της διαμονής σε αυτόνομα διαμερίσματα εντός του Ξενώνα.

Η Μονάδα μας είναι αυτοτελές και ανεξάρτητο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, διοικούμενο από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Ανήκει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου, ενώ την υψηλή εποπτεία του έχει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Η έδρα του βρίσκεται στην οδό Μάχης Κρήτης (παραλιακή) δίπλα από το Σούπερ Μάρκετ Max-Χαλκιαδάκης.

Με υπέροχη θέα το κρητικό πέλαγος, καθημερινή υπηρεσία καθαριότητας, προηγμένα συστήματα ασφάλειας και προστασίας των ενοίκων, κεντρική θέρμανση, κλιματισμό, τηλεόραση LCD, τηλεφωνική σύνδεση, εργονομικά έπιπλα.

Στους άνετους εξωτερικούς και εσωτερικούς καλαίσθητους κοινόχρηστους χώρους, οι ένοικοι απολαμβάνουν τη ξεγνοιασιά και την πολυτέλεια που τους προσφέρεται, μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων ώστε η παραμονή να γίνεται απόλαυση!

Ο σεφ της Μονάδας και το εκπαιδευμένο προσωπικό, σε συνεργασία με τον Ιατρό και την Προϊσταμένη, ετοιμάζουν καθημερινά με ιδιαίτερη φροντίδα, ισορροπημένα μενού που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες διαιτολογικές ανάγκες κάθε ενοίκου.

Υψηλό επίπεδο παροχής ιατρονοσηλευτικών υπηρεσιών στις υπερσύγχρονες και άνετες εγκαταστάσεις της Μονάδας. Ιατρείο, Φυσιοθεραπευτήριο, Ειδικό Λουτρό, χώρος προσωρινής νοσηλείας, με το κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Γιατί η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων δεν είναι ιδρυματικό γηροκομείο, ούτε ασυλικός οίκος ευγηρίας. Είναι γνώση, εξειδίκευση, αγάπη και πλαίσιο παροχής υπηρεσιών στον συνάνθρωπο και στην κοινότητα.

Ελάτε να γνωριστούμε!